Na, nézzük!

Egyre többen mondják, hogy milyen jó volt, amikor vezettem a blogot, rendszeres olvasói voltak. Annak, hogy egy ideje nem írtam, sok oka volt. Az egyik az idő hiánya. Tudom, arra van időd, amire akarod, de ezek szerint nem ez volt a legfontosabb.

A másik, hogy az egyik kolléganővel beszélgetve kiderült, hogy ő azért nem írja a sajátját, mert többször előfordult, hogy az általa kitalált kombinációkat mások oldalán látta vissza, mint sajátot, a sporttárs arra sem vette a fáradságot, hogy megemlítse, honnan lopta. Sajnos az RKC rendszer is elkezdett a még nagyobb profit irányába mozdulni, holott eddig sem volt kevés, gondolom ez volt az egyik oka Pavel kilépésének. Emiatt viszont a végzett RKC-k minősége is romlani kezdett. És rájöttem, hogy én sem vagyok senki lexikonja, hogy az oldalt felütve egy Ctrl+C, Ctrl+V frappáns megoldással elkészítse az esti edzéstervet, amivel még pénzt is keres. Tehát teljes edzések továbbra sem lesznek leírva, csak pár dolog, ami esetleg érdekes, vagy rendkívüli.

A harmadik, hogy nagyon sok mindenben megváltozott a szemléletem és a célom. Hogy csak egy rövid példát mondjak, nem érdekel sem az, hogy mekkora a maxom katonai nyomásban, pláne nem motivál a Beast Challenge, sem az Elite Club. Mert ez mind csak máz. Néha lejárok konditerembe, mert van ingyen lehetőségem, de csak amikor kedvem és időm van. Van, amikor heti 2-szer, de van, amikor 3 hétig nem megyek. Ettől még a kettlebell edzések mennek. Viszont érdekes módon fekve 2 ismétlést belenyomok a 120 kilóba úgy, hogy nem edzek erre kimondottan. De ez is mindegy, ez csak egy állapot és nem érték.

És mi változott?

Motiváció az edzésekben

Ha az erőnléti edzéseket nézem, akkor különösebben nem érdekel a mennyiség egy bizonyos szinten túl. Nyilván a komfortzónából ki kell lépni, de nem mindenáron kell az eredmény. 38 éves leszek az idén, és soha nem voltam még ilyen erős. Nincsenek, és nem is nagyon voltak sérüléseim. Nem műtöttek, nincs is tervben. És jól érzem magam. Mert nem a mennyiség a fontos. Hanem a minőség, és hogy élvezzem a sportot, a mozgást.

Harcművészet

Ha a harcművészeti edzéseket nézem, minden az ellenkező irányba fordult. Az edzéseken főleg a mozgás minőségére, a figyelemre, a testtudatra, testérzetre fordítjuk a hangsúlyt. És mindennek az alapja az ellazulás, az ellazult mozgás, amit nem az izmok feszülése hoz létre. Most a képzettebb olvasók joggal hördülnek fel, hiszen azt tanulták, hogy a vázrendszert az izmok megfeszítésével mozgatjuk, ami részben igaz is. De akkor hogyan ütünk úgy, hogy közben nem feszülnek se a kar, se a hát izmai? Hát ezt gyakoroljuk 😀 Mert ha a hagyományos nézeteket veszem, akár ökölvívásról, akár thai boxról, akár karatéról, akár jitsuról van szó, akkor ott bizony csak addig lehetsz penge, amíg a fizikumod bírja. De mi lesz 70 évesen? Ha egyáltalán eljutsz odáig, akkor vagy veszélytelen és gyenge leszel, vagy nyomorék. De érdekes módon vannak olyan mesterek, akik minél idősebbek, annál jobbak, és annál hatékonyabbak. Hogyan? Hát ez az igazi harcművészet, ami az én szememben nagyon különbözik a küzdősporttól. Nálam a karateedzéseken nem is nagyon van erősítés. Akinek kell, járjon kettlebellre.

Világnézet

Eddig is voltak ilyen jellegű aberrációim, de mióta leszereltem, ez jobban kiteljesedett. Mármint, hogy a lehetőségeimhez képest a legtöbb embernek segítsek. Mert egyrészt a minőségi mozgáshoz, minőségi információhoz jutás nem lehet csak a gazdagok kiváltsága. Mert az nem igazságos. És egy szervezetet nem szabad a piramis mintájára felépíteni, mert az sem igazságos. És a magam kis eszközeivel, lehetőségeivel küzdök minden piramis, és minden kizsákmányolás ellen. A piramisra az első csúnya ütést akkor mértem, amikor 17 év után leszereltem a rendőrségről 😀 és elkezdtem a sportból élni. Egy pillanatig sem bántam meg. Persze, pénzből élek én is, de nem mindegy, hogy az emberek egy nagyjából reális árat fizetnek a szolgáltatásért, vagy lehúzom őket. Ha megveszek egy eszközt mondjuk 1000 Ft-ért üzleti befektetési céllal, akkor azt mondjuk nem 5000-ért adom tovább, hanem 1500-ért. És még így is megéri. És többen vesznek, nagyobb a forgalom, nagyobb a hosszú távú nyereség. És igen, vannak olyanok is, akik pédául ingyen járnak edzésre, mert elkezdték, de menet közben úgy alakult, hogy a relatíve kis összeg is sok lenne. De ha nem jön, ugyanúgy nincs bevételem, mintha jönne, de nem fizetne. Viszont ha megint lesz pénze, nem kell mindent elölről kezdeni, és nyilvánvalóan nem kell visszamenőleg kifizetni sem az elmaradás. Azért, mert ez nem elmaradás, mert nem abban maradtunk, hanem abban, hogy nem fizet, amíg nem tud. Ennyi, szót sem érdemel többet. Ja, és a célom minden piramis lerombolása, és a világbéke megteremtése 😀

Egyesület

Az egyesületben eredetileg csak én tartottam kettlebell edzéseket és kész. Azért hoztam létre (a pénzmosás elleni törvény miatt nem kis idő- és energiabefektetéssel), hogy minden tényleg hivatalos legyen. És mi van most? 12 féle mozgásforma 12 városban 18 edzővel. Miért? Mert ez is a geopolitikai haditerv része 😀 Mert a pénz azt illeti meg főleg, aki dolgozik. Mert közösen nagyobb erőt képviselünk. Mert közösen messzebbre jutunk. És mivel az életben csak a változás az állandó, az egyesület is folyamatosan változik, alkalmazkodik, bővül. Mert jó hely 😀

sagaku-szervezet-page-0 [1024x768]

Táplálkozás

Nagyjából most egy éve, hogy nem fogyasztok húst. Az eredeti terv az volt, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt eszek, de túl lusta vagyok az ételek, saláták elkészítéséhez, és nap közben egyszerűbb bedobni egy pár péksüteményt. Természetesen ez nem jó, de ez van, majd alakítok rajta. Amennyire húsos voltam, el sem tudtam képzelni, hogy bírni fogom. De semmi gondot nem okoz. És az eredmény? A sok szénhidrát miatt jobban kell figyelni a mennyiségre, mert könnyebben zsírosodok. De hangsúlyozom, ez nem a húsnélküliség, hanem a szénhidrátosság miatt van. De lazábbak az ízületeim, és tisztábban látom a világot… Rosszul vagyok a sok hűdekeményvagyok-mertelhajlítomapatkót, meg hűdekeményvagyok-mertcsúnyánnézekéssosemosolygok típusú kemény macsóktól. Kemény vagy, oké. De tudsz lágy is lenni? Mert ha nem, akkor hamar eltörsz, barátom. Mert sehol nem az ellazulást és a lágyságot tanítják a gyerekeknek. És a felnőtteknek se. Bruce Lee mondta: “Légy víz, barátom!” Mert a víz legyőzi a sziklát.

És végül, zárva ezt a postot szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy lesznek olyan írások, információk, amik kiverik a biztosítékot egy-két helyen, de ez a legkevésbé sem érdekel 🙂 Ha ideges valaki, annak ő az oka, mert úgy értékeli az infót. Én viszont nem leszek senki szolgája, az én életemet én élem és én alakítom. A saját elképzeléseim szerint. Meghallgatok persze másokat is, adott esetben akár igazat is adok, de én döntök. Az életemben, az üzletben, a sportban, mindenhol. Ezért a felelős is én vagyok, senki más. Ilyen egyszerű. De legalább szabad vagyok, és jól érzem magam, szeretem az életet.

Úgyhogy biztonsági öveket bekapcsolni, bukósisakot felvenni, és hajrá! 🙂

Reklámok

Egy hozzászólás to “Na, nézzük!”

 1. Szunda Says:

  És ehhez a bejegyzéshez nincsen hozzászólás még!!!?

  Akkor én megteszem:

  szerintem ez az egyik legjobb bejegyzés amit mostanában olvastam, főleg ami a Világnézetet (kifejezetten tetszik az ingyen edzésre járós rész) illeti, de Motiváció és a Harcművészeti rész is nagyon tetszik.

  Vannak, akik nem ebben a szellemben dolgoznak (sőt, szinte csak ilyenek vannak :-)), de majd nézzük meg pár év múlva hova jutnak.

  Világunk sajnos túl anyagias és teljesítményorientált, a valódi értékek fölött meg elsiklunk. Jó lenne ha nem így lenne, és jó is az a szerencsére egyre több példa, amit te is mutatsz.

  Üdv.

  Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: